webhosting
   domeinregistraties
   pakketten / prijzen
 
   controlpanel
   statistieken
   datacenter
   netwerk
 
   webhosting
   specificaties

sitemap
disclaimer

 

Wij plaatsen onze servers in het datacenter euNetworks in Amsterdam. Dit datacenter is één van de vier AMS-IX locaties en is onafhankelijk van andere netwerk providers. euNetworks is gecertificeerd volgens de ISO 9001:2000 kwaliteitsnormen.

Het euNetworks datacenter is meer dan 9000 m2 groot en biedt een combinatie van toptechnologie, connectiviteit, beveiliging, koeling, brandbestrijding en engineeringdiensten en is daardoor een veilige, flexibele en bestendige omgeving voor het hosten van bedrijfskritische infrastructuur.

Noodstroom
De stroomvoorziening komt van meerdere leveranciers. Vanaf hier worden enorme UPS / accu's continu gevuld zodat mogelijke korte onderbrekingen op het stroom net geen downtime kunnen veroorzaken. Mocht onverhoopt de hele externe stroomvoorziening uitvallen dan beschikt euNetworks over een dieselaggegraat waarmee het datacenter minimaal 48 uur zonder externe spanningsbronnen kan doordraaien. Na 24 uur wordt de diesel aangevuld, zodat de generatoren voldoende brandstof hebben om te blijven werken.

Verbindingen
De verbindingen komen euNetworks binnen via twee verschillende kanten, dit is om te voorkomen dat een graafmachine het gehele datacenter van de buitenwereld af kan sluiten. De kabels worden vervolgens op een veilige manier naar de meet-me-room gelegd. In de meet-me-room worden vervolgens de verbindingen met de verschillende core routers van ISP's verbonden.

Airconditioning
Vanzelfsprekend beschikt het pand over enorme airconditioning installaties. De lucht die onze racks wordt ingeblazen zal nooit meer zijn dan 21 graden. De temperatuur van de ruimtes wordt door euNetworks zelf actief in de gaten gehouden.

Racks
Wij maken gebruik van hoog geventileerde 19" racks. Deze racks zijn 90 centimeter diep.

Blusvoorzieningen
Om brand of rookontwikkeling snel te detecteren maakt euNetworks gebruik van een zeer geavanceerd systeem. VESDA (Very Early Smoke Detection System) onderneemt automatisch actie om een eventuele brand zo snel mogelijk te blussen.
Om het vuur te doven maakt men gebruik van het Double Knock Water Mist Suppression System. De individuele watervernevelaars worden geactiveerd indien een temperatuur boven de 57 graden wordt bereikt. Onder een druk van 125 bar wordt vervolgens een mist de ruimte ingeperst. Enerzijds zal dit het vuur verstikken, omdat de hele fijne waternevel de zuurstof opneemt en anderzijds zal dit voorkomen dat roetdeeltjes zich verspreiden door de ruimtes waardoor schade aan de apparatuur van niet getroffen klanten voorkomen wordt.
 

 
 
 
 
     
Facebook
LinkedIn